vineri, 23 august 2013

TOP 9 - Enigme ale naturii pentru care nu există un răspuns

     Pietre care se mişcă singure, roci imense care seamănă cu nişte trepte care ies din mare, sau Ochiul Saharei, sunt doar câteva dintre locurile care atrag în fiecare clipă mii de întrebări.
   Cum s-au format, de ce arată aşa, sunt doar simple coincidenţe sau în trecut ne-au vizitat alte forme de viaţă  şi au lăsat în urma lor dovezi că au trecut pe aici? Vezi care sunt cele mai misterioase zone de pe Pământ şi încearcă să găseşti o explicaţie cât de cât logică.

Goblin Valley - SUA, Utah


    Dacă ajungi în statul american Utah poţi să ai parte de o privelişte incredibilă: un peisaj extraterestru în Goblin Valley. Surprinzător, dar oamenii de ştiinţă nu au putut să înţeleagă de ce rocile arată în felul acesta.

Great Blue Hole - insulele Belize

   Pare "dubios" de sincer, dar Great Blue Hole chiar este cea mai adâncă gaură din lume. Nu s-a format nici în urma unei erupţii vulcanice, nici în urma prăbuşirii vreunui versant, ci, pur şi simplu, acolo nu există decât "mult gol" acoperit cu apă.

Moeraki Boulders - Noua Zeelandă

   Pietrele de pe plaja Koekohe Beach fascinează oamenii de ştiinţă de pretutindeni. Aceşti bolovani sunt perfect sferici şi nu se ştie încă cum s-au format.

Mono Lake - California

   Format acum 800.000 de ani în urmă prin retragerea oceanului, Mono Lake este unic în lume pentru micro-organizmele care s-au dezvoltat aici.

Ochiul Africii - Mauritania

   Ochiul Africii este o enigmă pentru oamenii de ştiinţă. Încă nu se poate explica cum s-a format roca în forma actuală în zona respectivă din Mauritania. Explicaţia plauzibilă este aceea că vânturile au modelat rocile în felul acesta, iar explicaţia mai puţin plauzibilă este aceea că în trecut aici a existat o pistă de aterizare pentru extratereştri.

Valea Morţii - SUA

   Unul dintre cele mai mari mistere ale naturii este cunoscut sub numele de Fenomenul Valea Morţii din California.
    Pe o suprafaţă absolut uscată, perfect plană, pietrele se mişcă fără ca niciun om sau animal să intervină asupra lor. Pietrele se mişcă şi lasă în urma lor o dâră în noroiul uscat.
   Niciodată nu a fost filmat acest fenomen, dar pietrele îşi schimbă poziţia o dată la cîţiva ani, atunci când se "plimbă" de mai multe ori prin valea aridă.

 Rosin Split Apple Rock - Noua Zeelandă

   Această piatră enormă este despicată perfect în două părţi. Nu se ştie care este motivul şi cum s-a format aceasta.

 Pădurea de Piatră - China

   Asemănătoare cu Goblin Valley, Pădurea de Piatră din China rămâne un mister pentru modul în care s-a format. Formaţiunile seamănă perfect cu nişte copaci îngheţaţi.

Calea Giganţilor - Irlanda

    Una dintre principalele atracţii din Irlanda este Calea Giganţilor. Aceste roci s-au format în mod natural, dar încă nu se ştie cum...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.