miercuri, 3 aprilie 2013

Planeta Pământ – Pădurile (Subtitrare RO)

   Un film documentar ce explorează viaţa din pădurile de foioase şi conifere de pe tot cuprinsul planetei. Coniferele trăiesc răsfirat şi în zonele arctice, dar domină pământul mai ales în taiga, însumând o treime din populaţia de arbori a planetei. Puţine creaturi pot supravieţui climatului arctic, iar elanul şi nevăstuica mare se numără printre excepţii. 1600 de kilometri mai la sud, pe coasta Pacificului din America de Nord, coniferele sunt la potenţial maxim. Aici găsim şi unii dintre cei mai înalţi copaci din lume.
   Un vultur vânează o veveriţă, iar puii bufniţei gri iau primele lecţii de zbor. Şi mai la sud, în pădurile din Chile, trăieşte o populaţie de animale mai mici, pudu şi kodkod. Primăvara, în pădurile de foioase din Europa, o raţă sălbatică îşi ghidează familia în vârstă de o zi să sară din cuibul amenajat într-un trunchi de copac în apa de dedesubt.
   Pădurea Bialowieza întruchipează habitatul caracteristic Europei acum 6.000 de ani: doar un fragment mai există în Polonia şi Belarus. Înregistrat în decursul a patru ani, Planeta Pământ este un excepţional film documentar serial de istorie naturală, ce reuneşte imagini spectaculoase de pe tot globul, surprinzând totodată animale văzute extrem de rar, creaturi aproape mitice care trăiesc în aceste habitate.
   Serialul este o poză supremă a diversităţii planetei noastre, produsă de BBC şi Discovery Channel, în colaborare cu CBC.

Sursa: Text preluat de pe "Filme documentare"
          Film preluat de pe "Peţeavă.ro" 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.