vineri, 1 martie 2013

22.000 de PET-uri reciclate în stil occidental

   În numai două săptămâni de monitorizare, la nivel naţional, a proiectului Ministerului Mediului de reciclare a PET-urilor şi dozelor de aluminiu, s-au colectat 21.893 de ambalaje din Polietilenă tereftalat (abrevierea fiind PET, uneori PETE) şi 6.895 din aluminiu, anunţă ministerul de resort.

    Ambalajele provin din 8 oraşe din ţară (Bucureşti, Piteşti, Bacău, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin şi Constanţa), în care au fost amplasate 19 bancomate verzi (automate de colectare). Ele au fost colectate de clienţii reţelelor naţionale de hypermarketuri Cora, Auchan şi Carrefour în perioada 14 - 27 februarie 2013, în urma unui acord de voluntariat semnat de Ministerului Mediului cu Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România şi cu Green Group.

   Acordul, anunţat încă din toamna anului trecut, a presupus instalarea unor automate pentru preluarea dozelor tip PET şi a celor de aluminiu în marile centre comerciale, consumatorul primind în schimb un voucher de cumpărături, în valoare de 5 bani, pentru un PET sau o doză. Ministerul anunţă că până la sfârşitul lunii martie vor funcţiona 40 de automate de colectare, la nivel naţional, ele fiind achiziţionate deja de distribuitor.

   Ideea nu este românească, ea fiind implementată deja de mai mulţi ani în câteva ţări occidentale. Printre pionieri se numără Germania, unde automatele pot colecta acum inclusiv ambalaje din sticlă şi unde consumatorul primeşte 25 de eurocenţi pentru un PET şi între 10 - 25 de eurocenţi pentru o sticlă.
Sursa: Materialul a fost publicat pe Yahoo!News, fiind, totuşi, necesare corectări şi adăugiri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.