miercuri, 23 ianuarie 2013

Planeta Pământ – Munții (Subtitrare RO)


   Acest episod din fascinantul film documentar serial BBC se concentrează pe înălţimile muntoase ale planetei, toate zonele fiind prezentate prin imagini captate din înaltul cerului. Muntele Erta Ale din Etiopia este vulcanul cu cea mai lungă activitate continuă – peste o sută de ani. Pe înălţimile din apropierea acestuia, geladele – singurele primate a căror hrană constă în întregime din iarbă – ocupă văi întregi, în grupuri de câte 800 de membri.
   Cu ele convieţuiesc caprele walia ibex, specie pe cale de dispariţie, şi ambele populaţii stau de veghe împotriva lupilor etiopieni. Vârfurile din Alpi sunt acoperite de zăpezi permanente, cu excepţia lui Matterhorn, care e prea abrupt ca să permită zăpezii să se aşeze. Puii de urs grizzly ies pentru prima dată din bârlogul lor din Munţii Stâncoşi, iar pe piscurile din Himalaya îşi fac apariţia vulturii aurii şi un animal extrem de rar, leopardul de zăpadă.
   Înregistrat în decursul a patru ani, Planeta Pământ este un excepţional film documentar serial de istorie naturală, ce reuneşte imagini spectaculoase de pe tot globul, surprinzând totodată animale văzute extrem de rar, creaturi aproape mitice care trăiesc în aceste habitate. Serialul este o poză supremă a diversităţii planetei noastre, produsă de BBC şi Discovery Channel, în colaborare cu CBC.

Sursa: Text preluat de pe "Filme documentare"
          Film preluat de pe "Peţeavă.ro"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.